Hepsiburada'dan kadın kooperatifleri girişimlerine 12 milyon liralık destek!!
Ufuk Tarhan’ın sosyal medya, blog, kitap, vb. linkleri:  https://taplink.cc/futuristufuk

Hepsiburada'dan kadın kooperatifleri girişimlerine 12 milyon liralık destek! 


 
Hepsiburada’nın kadın girişimcileri desteklemek amacıyla sürdürdüğü ve (I4D) (Innovation for Development - Gelişim  için İnovasyon) ile çözüm ortağı olduğu, ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun finansal destek daha doğrusu “hibe” verdiği,  “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar” projesinin tanıtım toplantısında aldığım notları paylaşıyorum.
 
I4D ve Hepsiburada, 2020 yılında farklı proje partnerlerinin de katılımıyla başlattığı, “Girişimci Kadınlar COVID-19'a Meydan Okuyor”, “Kadın Kooperatifleri Pandemide E-Ticaret ile Güçleniyor” ve “İşten Sosyal Uyuma” projelerinden sonra şimdi de ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın katkısıyla “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”ni başlatıyor.
 

Projenin detayları:

Proje kapsamında proje ortakları 20 kadın kooperatifine, 250 kadın girişimciye (ki mülteciler de katılabiliyor) aşağıdaki olanaklar sağlanıyor:
 
- E-ticaret yapabilme, pazar yerine erişim olanağı veriliyor.
- Kargo ücreti alınmıyor.
- Projeye özel, normalden çok daha düşük komisyon alınıyor.
- Proje kapsamındaki kadın girişimcilerin ürünleri Hepsiburada.com da öne çıkarılıyor.
- Eğitimler veriliyor (Girişimcilik, teknoloji, e-ticaret, finansal okur yazarlık, finans yönetimi, pazarlama, reklam,
   depolama, paketleme, kargolama, fotoğraf çekimi, tarım teknoloji kullanımı, vb.) – 30 saat
- Mentorluk, danışmanlık yapılıyor. – 200 saat
- 500 adet ürünün ücretsiz fotoğraf çekimi, reklam ve tasarım desteği sunuluyor.
- En fazla yerel gıdalar, tekstil ve el işi ürünleri satılıyor. Ürün ganımı genişletmek üzere özellikle teknoloji-tarım
   eğitimlerine ve farkındalık gelişimine önem veriliyor.


Dikkat çeken rakamlar:



- Son 6 ayda Hepsiburada platformuna yeni  katılan Kobilerin %50’den fazlası  kadın girişimcilerin sahibi olduğu işletmeler.

- Son 3 yılda Hepsiburada’da Kadın Girişimciye Teknoloji Programı’ndan yararlanan işletmelerin yarattığı toplam ciro 3 milyar TL.

- Bu işletmelerin Hepsiburada platformundan satışını gerçekleştirdiği ürün adedi 31 milyona ulaşmış durumda.

​Bu projeyle beraber, şimdiye kadar 76 kadın kooperatifi ve 1400 üretici kadına ulaşan projelerde, 150 saat eğitim, 900 saat mentorluk hizmeti verildi. Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi’nin tamamlanmasıyla kadın kooperatifleri ve girişimcilere toplamda 12 milyon liralık kapsamlı bir fayda paketi sunulmuş oluyor.

 
Projeye katılmak, bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. 
 
Konuşmacılardan alıntılar: 



 Projenin açılış toplantısına katılan ABD İstanbul Başkonsolosu Jonathan Henick,                              
                   
“Tüm işletmeler ve girişimciler zorluklarla karşılaşır, ancak kadın girişimciler benzersiz engellerle karşı karşıyadır. Kadınlara destek sağlamak, iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların masaya getirdiği özel bakış açıları, uzmanlık ve becerilerin faydalarının sağlanmasına yardımcı olur.”
dedi.
 
Hepsiburada Pazarlama Grup Başkanı Ender Özgün ise,
 
“Hepsiburada, 2017 yılından bu yana “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü” (GKTG) programıyla e-ticarette yer almak isteyen kadınları destekleyen ilk e-ticaret markası.  Bu 5 yıllık süreçte, binlerce kadının markalarını büyütmelerine, istihdama katkı sağlamalarına destek olduk, birçok başarı hikayesine tanıklık ettik. Şimdiye kadar 35 binden fazla girişimci kadın, 154 kadın kooperatifi Hepsiburada platformunda yer aldı. Bugüne kadar 31 milyondan fazla kadın girişimci ürünü satışa sunuldu.

2020 yılının başından 2022 yılının Haziran sonuna kadar geçen 2.5 yılda girişimci kadınlar Hepsiburada platformunda toplam 3 milyar liralık satış yaptı. GKTG projesinin başarısı sayesinde 2022 yılını ilk 6 ayında Hepsiburada’ya katılan satıcılar içinde girişimci kadınların oranı %50’’ye ulaştı. 

Hepsiburada olarak kadınları her alanda desteklemekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu kapsamda da Innovation for Development (I4D) ile 2 yıl içinde kadın kooperatiflerine destek veren üç farklı proje gerçekleştirdik. 

Dördüncü projemiz olan “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi” ise ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın katkılarıyla hayata geçiriliyor. Bu proje ile beraber şimdiye kadar proje partnerlerinin de katkılarıyla 1400 girişimci kadın ve 76 kadın kooperatifine 12 Milyon liralık bir fayda paketi sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umuyoruz ki; bu faydalarla girişimci kadınlar ve kadın kooperatifleri e-ticarette de güçlenerek ülkemize katma değer yaratacak”
dedi. 
 
I4D Direktörü Doğan Çelik,
 
"Ekonomik refahı artırmak, dijital ekonominin açığa çıkardığı avantajları ve yenilikçi uygulamaları kadınlar, gençler ve mülteciler için özel sektör ve paydaşlarımız ile birlikte yaygınlaştırmak önceliklerimizin başında geliyor. Bu güzel iş birliği ile ilham verici kadın girişimcilerin hikayesini memleketin her köşesinden girişimcilik serüvenine atılacak girişimci kadınların hanesine taşımaya niyetliyiz. Bu niyeti ete kemiğe büründürmemize katkı sağlayan proje ortaklarımız Amerika Büyükelçiliği ve Hepsiburada’ya minnetarlığımızı bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz."
 
2022 yılının Ağustos ayında başlayan “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”, 2023 Ocak ayı sonunda tamamlanacak ve raporu I4D tarafından paylaşılacak.
 
Düşüncelerim:
 


- Kadın ve Teknolojiyi bir araya getiren, kadınların iş becerilerini destekleyen, özellikle satışlarının, gelirlerinin ve en önemlisi özgüven ve becerilerinin artmasına yardımcı olan her proje gibi, bu da çok kıymetli. 

- Hepsiburada’nın projeyi sahiplenişi samimi ve güçlü. Bu, sürdürülebilirlik için çok önemli. Tüm ekibin projeyi içtenlikle ve heyecanla benimsemiş olduğunu görmek şahsen beni çok mutlu etti, umutlandırdı.

- Kooperatiflerle yapılması özellikle çok çok önemli ve değerli çünkü aslında müthiş güçlü bir iş, işbirliği  modeli olmasına rağmen itibari değeri hayli düşmüş olan kooperatifçiliğin yeniden yükseltilmesi için bu projeyi önemli bir fırsat olarak görüyorum.
 
Sonuçta genel olarak projeyi çok beğendim. Tüm katmanları ve süreç gayet iyi örülmüş. Dilerim verilen destekler daha da artar kadınlarımızın, bihassa da dezavantajlı bögelerdekilerin ve mültecilerin teknoloji ile, e-ticaretle, ileri üretim-pazarlama-satış teknolojileri ile başarıları katlanarak artar. Bu da onların rol model olacağı kız çocukları  ve ekonomiye sağlayacakları yeni gelir kalemleri ile geleceğin önünü aydınlatır.
 
Emeği geçenlere bir kadın ve insan olarak teşekkür ederim. Gözüm üstünüzde, projeyi daha da büyütün👌. Bu tip güzel gelişmelere ve kooperatifçiliğin gelişmesine ihtiyacımız var…

Fotoğraftakiler: Soldan sağa;

Duygu Aktaş, Hepsiburada Sosyal Projeler Koordinatörü
Ender Özgün, CMO, Pazarlama Grup Başkanı
Ufuk Tarhan, Fütürist, Ekonomist
Jonathan Henick, ABD İstanbul Başkonsolosu
Doğan Çelik, I4D -  Direktör (Yukarıda üçlü fotoğrafta, en soldaki)


 

******************

Ufuk Tarhan'ın “Yarının İşini Yarına Bırakma” kitabı için > https://yarininisiniyarinabirakma.com/

Ufuk Tarhan'ın “T-İnsan” kitabı için > https://www.t-insan.com
Bireysel Antrenörlük almak için > https://goo.gl/6RfGXa 
Stratejik Danışmanlık, İş Tasarımı ve Avatarlığı hizmetlerimizden yararlanmak isterseniz;  lütfen > burayı tıklayınız 
Hizmetlerimiz & Eğitim &  Seminerlerimiz     I     M-GEN Resmi Sitesi (Referans ve Projelerimiz)
Ufuk Tarhan´ın yazı ve haberlerini  LinkedInInstagram, FacebookYouTubeTwitter 'dan takip edebilirsiniz.