İklim Manipülasyonu ve İklim Savaşları
Ufuk Tarhan’ın sosyal medya, blog, kitap, vb. linkleri:  https://taplink.cc/futuristufuk

İklim Manipülasyonu ve İklim Savaşları



Bundan sonra insanoğlunun gündeminden hiç düşmeyecek bir konu var; iklim.

Ben de burada, şu an okumakta olduğunuz “Fütürist Magazin” köşemde defalarca karbon ayak izini azaltmak, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir kapitalizm, eko kaygı, vb. gibi konularda yazdım. Aklı eren, kendini gelecekten sorumlu addeden herkes sürekli yazıyor, irdeliyor, anlatıyor. Bilim insanları ve aktivistler, özellikle de gençler “iklim krizine girdik, ayağımızı denk almalıyız” diye deyim yerinde ise yırtınıyor. Onun için artık “Neden iklim bu kadar önemli, hep gündemde ve hep de gündeme kalacak?”  diye sormayacağınızdan eminim. Yani öyle umuyorum!..

Sahiden farkındasınız, farkındayız değil mi?


Tüm insanlık olarak çözmemiz gereken ortak, devasa bir “küresel ısınma” problemimiz var. 2030’lara kadar dünyanın yıllık ısı artışını tercihan 1.5 derecede ve mutlaka 2’nin altında tutamazsak insanlığın geleceği ciddi olarak tehdit altında. Zaten şimdiden olası sonuçların etkileri net olarak hissediliyor. Dünyanın bir kısım bölgelerinde buzullar eriyip su seviyesi yükseldiğinde sular altında kalacak alanlar şimdiden saptanıyor, imar/yerleşim planları değiştiriliyor.. Bir bölümünde yaz ortasında anormal yağışlarla taşan nehirler, seller ve doğa, felaketleri ile binlerce insan evsiz barksız kalıyor…
 
Bizim de içinde olduğumuz bir başka bölümünde de kuruyan-kuraklaşan nehirlere, göllere, topraklara, ölen-yok olan bitki örtüsüne, türlü türlü canlıların yok oluşuna aval aval bakılıyor. Yenilenebilir enerjiye, çevresel zenginliklere, eğitime yatırım yapılacağına yangına körükle gitmek misali, hala aç gözlülük ve barbarlıkla yanan ormanların, katledilen doğanın üzerine geleceğin mezar taşları gibi upuzuun şekilsiz, sevimsiz binalar, betonlar dikiliyor…

Peki iklimleri bilinçli olarak değiştirmemiz mümkün mü?
“bulut tohumlama” nedir?

 
Mars’a yerleşme planları, Ay’ı komşu kapısı yapan; uzay turizmine bilfiil başlayan ve parası-cesareti bol iş insanlarına ciddi ciddi “astronot” unvanı veren, teknolojiyle dünyayı yerinden oynatırım havasındaki bu aklı evvel insanlık; tüm bunlara yani hava olaylarına, yağışlara, bulutlara “iklim manipülasyonuyla” müdahale edip bazı çareler üretemez mi?
 
Üretebilir. İşte onlardan biri; Bulut Tohumlama.
 
Her şeyde olduğu gibi başta Çin olmak üzere, Hindistan, İsrail, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Kanada, Almanya, vb. gibi hali hazırda pek çok ülke havayı yapay olarak değiştiriyor ve Bulut Tohumlama yöntemini hava koşullarına müdahale etmek için kullanıyor.
 
1940'ların sonlarında, bilim insanları gümüş iyodür kristallerinin su buharında buz kristalleri oluşturabildiğini fark ettiler ve “Bulut Tohumlama” denilen yöntemi keşfettiler.
 
Bulut Tohumlama; bir bölgenin su kaynağını artırmak amacıyla o bölgede yağış oluşturmak veya bazen de kasırga, sis veya dolu gibi tehlikeli havaların oluşmasını önlemek amacıyla kullanılan bir iklim manipülasyon metodu. Bunlar iyi amaçlar ve sonuçlar.
 
Kuşkusuz her şeyde olduğu gibi iklim manipülasyonunda da kötüye kullanım ve bu yöntemle “havayı silah” olarak kullanmak da söz konusu. Örneğin aniden başlatılan sağanaklar, dolu yağışı düşman topraklarına tarıma, yerleşime, hayata ve askeri alanlara büyük maddi, manevi zarar vermek üzere de manipüle edilebilir.
 
Şimdi her anormal sağanak ve su baskınında başka derdiniz kalmamış gibi “bu kimin işi acaba?” diye düşünün bakalım. Alın size bir dış mihrak kaynaklı saldırı alanı daha…


Bu yazı Posta Gazetesi için yazılmıştır.  Yazının linki buradadır.

Orijinal yazıyı büyüterek okumak için aşağıdaki kupüre tıklayınız.

******************

Ufuk Tarhan'ın T-İnsan kitabı için > http://www.t-insan.com
Bireysel Antrenörlük almak için > https://goo.gl/6RfGXa 
Stratejik Danışmanlık, İş Tasarımı ve Avatarlığı hizmetlerimizden yararlanmak isterseniz;  lütfen > burayı tıklayınız 
Hizmetlerimiz & Eğitim &  Seminerlerimiz     I     M-GEN Resmi Sitesi (Referans ve Projelerimiz)
Ufuk Tarhan´ın yazı ve haberlerini  LinkedInInstagram, FacebookYouTubeTwitter 'dan takip edebilirsiniz.